Wat ik doe (en deed)

Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat journalistiek veel leuker is dan de juristenwereld waar ik voor werd opgeleid. Ik werd hoofdredacteur van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS), maar wat doe je dan als je afgestudeerd bent en je meester mag noemen?

LUX Nijmegen
Ik ging werken voor de debatafdeling van LUX in Nijmegen, eerst als assistent, daarna als zelfstandig programmamaker. Daarvoor organiseerde ik jaarlijks zo’n tiental debatten, veelal over architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening. Die begeleidde ik van begin tot eind: van het bedenken en afbakenen van thema’s tot het zoeken van partners en subsidiegevers en van het vinden van de juiste sprekers tot het gastheerschap op de avond zelf.

Hoewel de schoonheid van het maken van debatprogramma’s een onderbelichte vorm van journalistiek is, bleef het geschreven woord lonken. Ik bleef dan ook schrijven: voor De Nieuwe Reporter over mediarecht, voor Het Is Koers over mijn grote passie wielrennen en voor Folia (het medium van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam) over hoger onderwijs.


Bij Folia schreef ik freelance, totdat ik gevraagd werd een redacteur te vervangen die drie weken op vakantie ging. De drie weken freelancen op de redactie werden eerst drie maanden, en vervolgens vijftien maanden. Daarna werd ik als webredacteur verantwoordelijk voor de volledige website en toen Folia in januari 2018 naar het voorbeeld van UvA en HvA weer splitste in twee, werd ik chef van de UvA-redactie.

Buiten deze bezigheden deed en doe ik nog heel veel andere leuke dingen, zoals het leiden van het redactieteam van filmfestival Go Short, het maken van een gifjesprogramma voor datzelfde filmfestival en het schrijven van een column voor Univers, het blad van Tilburg University. Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn.